Zavařování vám půjde mnohem snadněji, pokud si pořídíte zavařovací hrnec určený pro sterilizaci kompotů, nakládané zeleniny, zavařenin nebo třeba masa. Se zavařovacím hrncem se snadno manipuluje, celý proces konzervace se urychlí a vy zvládnete pohodlně zavařit mnohem více sklenic.
Zavařovat jde na mnoho způsobů – v hrnci i v troubě, v tlakovém hrnci nebo dokonce v mikrovlnce. Osvědčenou klasikou je ovšem zavařování ve vodě. Práci vám usnadní speciální zavařovací hrnec vybavený teploměrem, který vám ukáže, zda sterilizujete na tu správnou teplotu.
Klasický zavařovací hrnec má uprostřed poklice otvor a držák na dlouhý zavařovací teploměr. Hrnec navíc usnadňuje regulaci optimální teploty. Samotné zavařování je pak jednoduché – hrnec se naplní vodou a nechá se ohřát na požadovanou teplotu. Poté se do vody ponoří sklenice. Pro jejich vyjmutí po dokončení zavařování doporučujeme zavařovací kleště.
Prohlédněte si naši nabídku zavařovacích hrnců, zavařovacích teploměrů a dalšího náčiní. Usnadněte si přípravu marmelád, kompotů a nakládané zeleniny.