VDP-CZ

Vyhledat v katalogu

Zavařovací víčka

Každá zavařovací sklenice potřebuje to správné zavařovací víčko, aby zavařenina, kompot, naložená zelenina nebo ovoce vydržely co nejdéle ve skvělé kondici. Proto jsme pro vás vedle retro i klasických zavařovacích sklenic připravili také kvalitní zavařovací víčka.

Zavařovací sklenice s víčky

Pokud dáváte přednost retro stylu nebo chystáte zavařeniny a nakladačky jako dárek, doporučujeme sáhnout po sklenicích řady Old fashion, které mají rovnou i víčko. Součástí víčka je gumová podložka, která zajišťuje správné těsnění. S tou je třeba umět manipulovat, aby víčko na zavařovačku dobře dosedlo a těsnilo. Jako u všeho jde i v tomto případě o cvik. Odměnou vám bude krásně vyhlížející zavařenina nebo kompot.

Víčka na klasické zavařovací sklenice

Pokud dáváte přednost klasice a sáhnete po běžné zavařovací sklenici se šroubovacím víčkem (twist), máme pro vás nejen samotné zavařovačky, ale i ta správná víčka. Vybrat si můžete zatlačovací víčka z řady Omnia s červenou těsnící hmotou, která jsou vhodná pro konzervaci ovoce, zeleniny, ale třeba i masa. Abyste je dobře nasadili, bude se hodit speciální uzavírací hlava. Pouhá ruka vám však bude stačit k utažení šroubovacích víček řady Twist. Pokud chcete mít jistotu, můžete pro dotažení ještě použít uzavírací kleště.

Zavařovací víčka s potiskem

Když zavařené ovoce nebo zeleninu chystáte jako dárek nebo chcete mít spíž barevně sladěnou, sáhněte po zavařovacích víčkách s potiskem. Na potisku je vyobrazeno ovoce, a tak se hodí zejména pro kompoty nebo marmelády a džemy.

Klíčem k úspěchu je víčko

Aby se vám nakládaná zelenina, zavařenina nebo kompot povedly, je dobře vybrané víčko nezbytností. Velkou roli hraje také manipulace s víčkem – sklenice i víčko by měly být před zavařením vymyté v horké vodě. Hrdlo sklenice i víčko můžete otřít slivovicí nebo jiným alkoholem (dezinfekce). Při manipulaci se zavařovacími sklenicemi a s víčky vždy myslete na čistotu.

Vyberte si u nás zavařovací sklenici a zavařovací víčko pro úspěšnou konzervaci ovoce a zeleniny.


Zobrazeno 7 položek
  • Víčka omnia 68 ( 20 ks)

    Počet v balení
    20
    Cena s DPH
    50,37 Kč

  • Víčka omnia 83 ( 20 ks)

    Počet v balení
    20
    Cena s DPH
    57,54 Kč

  • Víčka twist 82 ( 10 ks )

    Počet v balení
    10
    Cena s DPH
    43,13 Kč

  • Víčka twist 66 ( 10 ks )

    Počet v balení
    10
    Cena s DPH
    39,55 Kč

  • Víčka twist 66 s potiskem ( 10 ks )

    Počet v balení
    10
    Cena s DPH
    50,37 Kč

  • Víčka twist 82 s potiskem ( 10 ks )

    Počet v balení
    10
    Cena s DPH
    52,46 Kč

  • Víčko twist 89

    Počet v balení
    1
    Cena s DPH
    10,82 Kč

Zobrazeno 7 položek