VDP-CZ

Vyhledat v katalogu

Uskladňování zavařenin a nakládaček



 

Uskladnění zavařenin je velmi důležité, jako i suroviny a potraviny, které zavařujeme a způsob, jakým byly zavařeny.

Nejlepší postup pro uskladnění sklenic je:

     - po zavaření nechat sklenice vychladnout při pokojové teplotě
     - vychladlé sklenice otočit, abychom zjistili jestli sklenice dobře těsní
     - pokud víčka netěsní, musíme zavařování opakovat
     - sklenice označíme datem, kdy jsme zavařeninu vyrobili

Občas se může stát, že se na zavařenině objeví plíseň. To může nastat kvůli špatnému postupu při zavařování a nebo přezrálým ovocem.

Nejvhodnějším místem pro uskladnění zavařenin je chladná místnost bez světla, např. sklep, spíž nebo komora.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat my, a to pro možnost vám odpovědět. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů