VDP-CZ

Vyhledat v katalogu

Jahodová marmeláda



Suroviny

1 kg jahody - očištěné, odstopkované
1 kg cukr krupice nebo krystal
1 ks želírovací prostředek na 1 kg ovoce
kyselina citronová - není nutná
sklenice malé, čisté, suché

Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není nutné dávat celý kilogram, dle sladkosti jahod) smíchaný s želírovacím prostředkem (například želírfix...) a vše za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí, přivedeme k varu.
2
Pak teplotu ztlumíme, aby nám marmeláda příliš nebublala a nepěnila a vaříme cca 2-3 minuty. Případnou pěnu můžeme lžící odebírat stranou na talířek. Jestliže máme rádi marmeládu kyselejší, k cukru přidáme 1-2 lžičky kyseliny citronové.
3
Ještě vařicí marmeládu nalijeme do čistých a suchých skleniček (například od přesnídávek...) a dobře uzavřeme. Skleničky otočíme dnem vzhůru a necháme je tak cca 10 minut, pak je otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů